Hoppa till sidans innehåll

Träna med oss


Motionsboxning:

Boxare tränar stenhårt, varierat och mycket effektivt. Det är enkelt att kopiera deras bästa träningsprinciper, utan att man behöver dra på sig handskarna, gå upp i ringen eller gå lös på sandsäckar och boxbollar.

 

Mål:

Att bygga upp fysiken via en varierad grundträning ock komma i bra boxform-utan att behöva gå en enda match i ringen.

 

Så går träningen till:

Brett utbud av övningar-oftast träning där kroppen (t.ex. mage, rygg, ben, axlar, armar, bröst och nacke) aktiveras med ett antal övningar som var och en vanligtvis utförs i en minut utan vila. Det är en mycket allsidig träning där man övar upp styrka, balans, kondition, snabbhet, koordination och koncentration.

 

Intencitet:

Man skiljer oftast på motionsboxning och klassisk boxning som t.ex. sparring. för de flesta är motionsboxning den bästa träningsformen. Den ger en grundlig träningseffekt för hela kroppen. Den är också lättare att lära sig jämfört med klassisk boxning. Det är dock många som provar på motionsboxning som får lust att fortsätta lära sig mer om t.ex. slagteknik och fotarbete och därför vill prova på att  sparra mot en annan boxare. Det får helt enkelt din lust och ditt mål med träningen avgöra.

Uppdaterad: 05 MAJ 2013 19:21 Skribent: Styrelsen

VÅRA SPONSORER

 

 

Ange alt-text här.

 

 

 

idrottslyftet-logo

Postadress:
Skoftebyns AIS - Boxning
Mika Moisio, Apollofjärilen 66
46165 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0707593264
E-post: This is a mailto link

Se all info